Museum vandaag: 09:00 - 17:00

nl
Steun ons Nieuwsbrief
Conservator, Coördinator Collecties & Onderzoek

Veerle Vanden Daelen

Team
  •  Veerle Vanden Daelen behaalde een doctoraat aan de Universiteit Antwerpen. Haar onderzoek concentreerde zich op de terugkeer van Joden naar Antwerpen en de herbouw van het dagelijks leven na de Tweede Wereldoorlog (periode 1944-1960).
  • Ze vervulde reeds fellowships aan de University of Michigan (Frankel Institute for Advanced Judaic Studies, 2007-2008 fellowship “Jews and the City”) en aan de University of Pennsylvania (Herbert D. Katz Center for Advanced Judaic Studies, 2008-2009 fellowship “Jews, Commerce, and Culture”).
  • Ze coördineert het werkpakket “Data Identification and Integration” en is lid van het Project Management Board van het European Holocaust Research Infrastructure (EHRI).
  • Veerle is ook nog steeds verbonden aan de Universiteit van Antwerpen, waar ze al Migratiegeschiedenis, Joodse Geschiedenis en andere vakken doceerde. Sinds 2011 organiseert ze daar samen met Karin Hofmeester de jaarlijkse “Contact Day Jewish Studies on the Low Countries” aan het Instituut voor Joodse Studies.
  • Veerle maakt deel uit van de Belgische delegatie binnen de International Holocaust Remembrance Alliance (IHRA).

Neem contact op