Museum vandaag: 09:00 - 17:00

nl
Steun ons Nieuwsbrief
Directeur

Tomas Baum

Team
Tomas_Baum
  • Tomas Baum heeft ruime ervaring als leidinggevende in de publieke sector. Als directeur van het Vlaams Vredesinstituut leidde hij deze instelling van bij de oprichting in 2006 tot 2018. Voorheen was hij directeur van de onderzoeks-ngo International Peace Information Service (IPIS) vzw (2004 – 2005) en gaf hij les aan de Universiteit Antwerpen (2004 – 2007).
  • Tomas studeerde filosofie en internationale politiek aan verschillende universiteiten: Master Internationale Politiek (Universiteit Antwerpen, 2003), Master Toegepaste Ethiek (Katholieke Universiteit Leuven, 2000) en Master Wijsbegeerte (Vrije Universiteit Brussel, 1997). Hij schoolde zich verder bij in organisatiebeheer en omgaan met polarisatie.
  • Verder was hij werkzaam in beleidsondersteuning, evaluatie, veranderingsmanagement, projectbeheer en adviesopdrachten. Daarbij werkte hij voor verschillende internationale organisaties, overheden, lokale besturen en middenveld-organisaties. Hij verzorgde tal van lezingen en publicaties over ethische en politieke thema’s.

Neem contact op