Museum vandaag: 09:30 - 17:00

nl
Steun ons Nieuwsbrief
Event

Nocturne: #FakeImages

04.12.2021

Kazerne Dossin is volop bezig met de voorbereiding van een nieuwe expo. Dat betekent dus dat onze huidige, tijdelijke tentoonstelling ten einde loopt. Iets wat we uiteraard niet zomaar laten gebeuren. Daarom organiseren we 4 en 5 december een finissage-weekend. Inderdaad, een heel weekend geven we jullie de kans om #FakeImages te ontdekken.

Zaterdag 04.12 openen we dan ook graag iets langer dan gewoonlijk, onze deuren voor jullie! Kom tijdens de nocturne langs en krijg voor de laatste keer een exclusieve inkijk op de Langerman-collectie. Arthur Langerman verzamelde meer dan 50 jaar antisemitische tekeningen, affiches en voorwerpen. Dankzij deze collectie ontdek je het gevaar van stereotypisch denken. We gaan uiteraard ook een stap verder. Want naast reflecteren over het verleden, reiken we jullie ook tools om met deze concepten om te gaan.

Onze gidsen staan bovendien klaar om jullie voor de laatste keer van een woordje uitleg te voorzien. Om 17u30, 18u30 en 19u30 start er telkens een rondleiding waarvoor je je hier kan inschrijven. Ontdek je de expo liever op jouw tempo? Geen zorgen! Dan kan je hier jouw ticket online kopen.

Een unieke moment dus om de tentoonstelling te bezoeken. En daarna laat de timing jullie uiteraard toe om nog iets te gaan eten in Mechelen of te genieten van de Kerstmarkt. Zaterdagavond-planning: check!

Op zondag 05.12 voorzien we nog een heleboel andere activiteiten dat jullie ook de kans geeft om de tijdelijke expo te bezoeken.

  • Zaterdag 04.12.2021, 16:00
  • Nederlands, Frans
  • Kazerne Dossin, Museum
  • Individueel bezoek: €9, -21 jaar: €4
    Rondleiding met gids: €12, -21 jaar: €6
  • Dankzij deze nocturne is het museum open tot 21u.