Museum vandaag: 09:00 - 17:00

nl
Steun ons Nieuwsbrief
Event

Lezing: Forging Secrets

28.04.2023

Op 28 april, organiseert de Spungen Family Foundation de lezing ‘Forging Secrets’. Keynote spreker Charlotte Krüger, kleindochter van de Duitse nazi-officier Bernhard Krüger, vertelt over het verhaal van haar grootvader en ‘Operatie Bernhard’, een geheim complot van de nazi’s om Britse ponden te vervalsen in het concentratiekamp Sachsenhausen.

Onder leiding van Bernhard Krüger was de operatie bedoeld om de Britse economie te vernietigen, maar in werkelijkheid werd de Duitse kant van de oorlog gefinancierd. Met hun leven aan een zijden draadje, produceerden meer dan 140 Joodse gevangenen genoeg valse valuta om de nominale waarde van alle reserves in de kluizen van de Bank of England te evenaren – een verbazingwekkende 6 of 7 miljard dollar actuele waarde.

Dit waargebeurde verhaal was het onderwerp van de met een Academy Award bekroonde film The Counterfeiters (Die Fälscher). Het programma op 28 april begint met deze film. Na een korte lunchpauze is het woord aan Charlotte Krüger.

De Spungen Family Foundation, gevestigd in de VS, richt zich op het onderwijzen van studenten en gemeenschappen over de historische realiteit van de Holocaust door middel van artefacten.

Programma

09:30: Film ‘The Counterfeiters’ (‘Die Fälscher’, 2007, Stefan Ruzowitzky, Verenigde Staten, 99 min)
11:30: Pauze met sandwiches, met dank aan the Spungen Family Foundation
12:00: Korte presentatie door Danny Spungen, gevolgd door een lezing door Charlotte Krüger en een Q&A.

  • Vrijdag, 28.04.2023, 09:30
  • Engels, film Die Fälscher met Nederlandse en Franse ondertiteling
  • Kazerne Dossin: 4de verdieping, auditorium
  • Gratis