Museum vandaag: 09:30 - 17:00

nl
Steun ons Nieuwsbrief
Event

Kom tijdens de paasvakantie naar Kazerne Dossin!

01.04.2024 - 14.04.2024

Tijdens de paasvakantie ontvangen wij jouw gezin met open armen! Hieronder ons aanbod:

Gezinsparcours: Simon vertelt (van 8 tot 12 jaar)

Simon was elf toen hij samen met zijn moeder vanuit de Dossinkazerne werd gedeporteerd naar Auschwitz. Maar daar kwam hij nooit aan… Simon wist uit de trein te springen en te onstnappen. Het interactieve gezinsparcours ‘Simon vertelt’ stuurt kinderen samen met hun begeleiders op pad in het museum.

Zoektocht in het Memoriaal (van 8 tot 12 jaar)

Aan de hand van een herdenkingsparcours ontdek je het verhaal van duizenden Joden en Roma die vanuit Mechelen naar Auschwitz-Birkenau werden gedeporteerd. De zoektocht is uitgewerkt op kindermaat en brengt op deze bijzondere plek een verhaal van herinnering en hoop.

Buitenspel (vanaf 10 jaar)

Ontdek samen met een gids verhalen van drie Joodse families met een straffe voetballink. Aan de hand van foto’s, postkaarten, brieven en een tijdlijn ontdek je de gevolgen van uitsluiting tijdens de Tweede Wereldoorlog. Verhalen die aanzetten tot nadenken, maar ook verhalen over de kracht van voetbal.

Jongerenparcours: What’s new app (vanaf 15 jaar)

Ervaar de kracht van misleidende informatie via de interactieve What’s New-app. De app leidt je rond in het museum en toont de rol van propaganda en complottheorieën in de verspreiding van haat. Zo kom je te weten hoe die mechanismen meespeelden in de realisatie van een genocide van ongeziene proporties.