Museum vandaag: 09:30 - 17:00

nl
Steun ons Nieuwsbrief
Event

Boekvoorstelling: ‘Bubele Schaduwkind’ en ‘De Stem van Anna’

30.04.2023

Op zondag 30 april organiseert Kazerne Dossin maar liefst twee boekvoorstellingen. Auteur Adolphe Nysenholc presenteert ‘Bubele Schaduwkind’ samen met vertaler, poëet en academicus Stefaan van den Bremt. Johan Puttemans (VZW Auschwitz in Gedachtenis / Stichting Auschwitz), stelt het boek ‘De Stem van Anna’ van schrijfster Nuphar Nevo voor.

In ‘Bubele Schaduwkind’ geeft auteur Adolphe Nysenholc het woord aan het kind dat hij was tijdens de Holocaust. Als driejarige dook hij onder bij Vlamingen in Brussel. Elke dag wachtte hij, spelend met zijn schaduw, op de terugkeer van zijn gedeporteerde ouders. Na de bevrijding beseft Adolphe dat hij zijn ouders nooit meer zal zien. De kinderlijke impressies, de stijl en het woordgebruik geven een blik in het leven van de kleine Joodse jongen.

‘De Stem van Anna’ vertelt het verhaal van Anna Grünfeld-Landau. Anna zag het levenslicht in 1936 in Antwerpen. Als Joods meisje riskeerde zij, zoals zovelen, naar Auschwitz-Birkenau gedeporteerd te worden. Zover kwam het echter niet, want de kleine Anna kon – in tegenstelling tot haar broers en zus – in veiligheid gebracht worden als ‘ondergedoken kind’. Schrijfster en millennial Nuphar Nevo was zodanig onder de indruk van Anna’s verhaal, dat het haar persoonlijke missie werd om de getuigenis in een boek te vereeuwigen.

De dubbele boekvoorstelling start om 14.00 uur. Dr. Veerle Vanden Daelen, Adjunct-directeur en Coördinator Collecties & Onderzoek in Kazerne Dossin, modereert.

  • Zondag 30.04.2023, 14:00 - 16:00
  • Nederlands
  • Kazerne Dossin, Auditorium, 4de verdieping
  • Gratis, inschrijving verplicht
  • Boekvoorstelling met Johan Puttemans (VZW Auschwitz in Gedachtenis / Stichting Auschwitz) en auteur Adolphe Nysenholc met vertaler Stefaan van den Bremt.

    Geen tickets meer beschikbaar? Schrijf je in op de wachtlijst via reservaties@kazernedossin.eu.