Museum vandaag: 09:30 - 17:00

nl
Steun ons Nieuwsbrief
Nieuws

Museum Kazerne Dossin sluit deze zomer drie weken de deuren

27.05.2024 Museum

Wegens renovatiewerken zal het museum gesloten zijn van 29 juli tot en met 18 augustus 2024. De permanente en de tijdelijke expo zijn tijdens deze periode niet toegankelijk. Het Memoriaal blijft wél gewoon open volgens de reguliere openingsuren. 

Om een bezoek aan het museum in optimale omstandigheden te kunnen garanderen, moeten we af en toe werken aan de infrastructuur. Het museum is toe aan nieuwe verlichting en deze werken zijn invasief, waardoor we genoodzaakt zijn om het museum te sluiten van 29 juli tot en met 18 augustus

Tijdens deze periode is een bezoek aan het museum niet mogelijk. De permanente expo, de tijdelijke expo over Jos Hakker, Elke naam telt, Schatten van Vlieg, de bookshop, het onthaal en de rondleidingen zijn dan niet toegankelijk. 

Het Memoriaal blijft gewoon open voor bezoek en in de leeszaal kan je nog steeds terecht op afspraak. Ook de medewerkers blijven telefonisch en via mail bereikbaar.

Nieuwe verlichting

Het volledige museumgebouw is aan nieuwe verlichting toe. De huidige verlichting van het museum hangt er sinds de bouw van het museum in 2012 en wordt vervangen door LED-lampen. Deze verlichting is niet alleen een milieuvriendelijk alternatief, maar biedt ook meer mogelijkheden om specifieke items te belichten in toekomstige tentoonstellingen.

Memoriaal

Tijdens de werkzaamheden blijft het Memoriaal gewoon open tijdens de reguliere openingsuren. Hier zijn ook geen werkzaamheden, gezien het Memoriaal volledig gerenoveerd werd en de deuren opende op 27 januari 2020.

Samen met de aannemer wordt de overlast zo beperkt mogelijk gehouden. Dit project wordt mede mogelijk gemaakt door de Vlaamse Overheid, eigenaar van het gebouw.