Museum vandaag: 09:30 - 17:00

nl
Steun ons Nieuwsbrief
Vast aanbod

Opleiding: Leertraject voetbal

Bij inbreuk op de bepalingen over kwetsende en discriminerende spreekkoren in het Bondsreglement en / of het Reglement van Inwendige Orde van een profvoetbalclub, kan een museumbezoek als alternatieve maatregel worden voorgesteld.

De speler, trainer, supporter, scheidsrechter, … in kwestie kan vrijwillig een individueel leertraject bij Kazerne Dossin volgen, als alternatief voor bijvoorbeeld een schorsing of stadionverbod. Bij het bezoek krijgt men enerzijds de kans tot inzicht in ongepast gedrag en anderzijds handvatten voor ander gedrag in de toekomst.

Het individuele leertraject bestaat uit verschillende stappen:

  1. Een kennismakingsgesprek, telefonisch of op de club, bedoeld om de deelnemer te leren kennen, zijn/haar motivaties, eigen visie op de feiten, etcetera.
  2. Tijdens de rondleiding wordt rekening gehouden met de eigenheid van de voetbalcontext. Er is aandacht voor het verhaal van gedeporteerde voetballers, maar ook voor de eigen handelingsmarge en mechanismen achter groepsdynamieken. Als afsluiter volgt er een verdiepend gesprek.
  3. Na het bezoek maken de deelnemer en de gids beiden een verslag.

Met dit aanbod biedt Kazerne Dossin in samenwerking met Pro League en de Royal Belgian Football Association een constructief antwoord op racistische en discriminerende feiten in de voetbalwereld.

Wil je meer informatie over dit project? Of heb je een dossier dat mogelijks in aanmerking komt voor een leertraject?

Neem contact op met Kyra Fastenau:

Partners