Museum vandaag: 09:00 - 17:00

nl
Steun ons Nieuwsbrief
Nieuws

Dr. Veerle Vanden Daelen zet schouders onder GAAMAC workshop

24.11.2021 Onderzoekscentrum

Woensdag 17 november was er een virtuele workshop omtrent hate speech, fake images en propaganda. Het spreekt voor zich dat dit uitstekend aansluit aan onze huidige tijdelijke tentoonstelling #FakeImages. Kazerne Dossin heeft bijgevolg zijn schouders mee onder deze workshop gezet.

Tijdens deze virtuele sessie ging men in op het gebruik van antisemitische spraak en propaganda tijdens en vóór de Holocaust. Afbeeldingen uit #FakeImages werden ter illustratie gebruikt. Men besprak ook andere recente voorbeelden, zoals de genocide van de Tutsi in Rwanda (1995). Uiteraard kon Dr. Veerle Vanden Daelen (Belgische delegatie IHRA en overigens ook adjunct-directeur, Coördinator Collecties & Onderzoek) hier niet ontbreken. Ze ging samen met Wichert ten Have (IHRA adviseur) en experte Hélène Dumas aan de slag om deze workshop in goede banen te leiden.

Deze internationale meeting werd gegeven in het licht van Global Action Against Mass Atrocity Crimes (GAAMAC). Grenzen werden dus letterlijk en figuurlijk verlegd.