Museum vandaag: 09:30 - 17:00

nl
Steun ons Nieuwsbrief
Nieuws

Opening expo Universal Human Rights

14.02.2022

Kazerne Dossin opende op 9 februari 2022 de nieuwe tentoonstelling ‘Universal Human Rights. Why they matter.’ De expo katapulteert je naar de wereld van de Universele Rechten van de Mens. Je ontdekt waar deze rechten vandaan komen, hoe ze zijn ontstaan, voor wie ze belangrijk zijn en waarom.

‘Universal Human Rights’ is een tentoonstelling voor – hoe kan het het ook anders – iedereen. Naast de officiële avondopening was er ook een kinder- en jongerenopening in de namiddag.
Een dertigtal kinderen gingen samen met een gids en met Alain, de Alien, op stap om het concept ‘universele mensenrechten’ te ontdekken. De jongeren traden dan weer in de voetsporen van activisten en leerden bij over het ontstaan van de mensenrechten. Beide groepen kregen een toespraak van kinderrechtencommissaris Caroline Vrijens. Foto’s van de kinder- en jongerenopening vind je hier.

In de avond vond de officiële opening plaats voor een honderdtal gasten. Tomas Baum, directeur van Kazerne Dossin en Anne-Sophie Van Vyve, coördinator Publiek en Educatie, heetten iedereen welkom en gaven meer uitleg over de expo. Ook de heer Björn Siffer, schepen van Cultuur Mechelen, gaf een inspirerend voorwoord. Eerste Minister Alexander De Croo had een boeiende videoboodschap voor de gasten. Nadien volgde een bezoek aan de tentoonstelling en een receptie. Meer foto’s van de vernissage vind je via deze link.

Wil je graag zelf ‘Universal Human Rights’ bezoeken? Ontdek dan snel het aanbod. Graag tot binnenkort!