Museum vandaag: 09:00 - 17:00

nl
Steun ons Nieuwsbrief
Nieuws

Kazerne Dossin en Mémorial de la Shoah bekroond met European Culture Award voor tijdelijke tentoonstelling: Homo’s en lesbiennes in nazi-Europa

07.03.2024

Samen met Mémorial de la Shoah heeft Kazerne Dossin op 5 maart de prestigieuze European Culture Award van Europäisches Kulturforum ontvangen. KulturForum Europa koos deze expo omdat deze de aandacht vestigt op de omvang van de nazivervolging en de diversiteit aan (sub)culturen die aanwezig waren in de homogemeenschap aan het begin van de 20e eeuw.

Voor de ceremonie waren alle betrokken partijen aanwezig: Dieter Topp (Directeur van KulturForum Europa), Christian Bauer (Directeur van de Academie voor Kunst & Design bij KulturForum Europa), Sophie Nagiscarde (vertegenwoordiger van Mémorial de la Shoah), Suzette Robichon (journalist, redacteur en vrouwenrechtenactiviste), Florence Tamagne (historica en curator van de oorspronkelijke expo), Tomas Baum (directeur van Kazerne Dossin) en Björn Siffer (schepen van cultuur van de Stad Mechelen). Ook vrienden, de Raad van Bestuur en de Algemene Vergadering waren vertegenwoordigd.

Omdat we verheugd zijn met deze erkenning, bieden we gratis toegang aan tot de expo “Homo’s en lesbiennes in nazi-Europa”. Reserveren voor een gratis bezoek aan de tijdelijke tentoonstelling is mogelijk vanaf vandaag tot en met zaterdag 10 maart, zowel aan de balie als via de website.