Museum vandaag: 09:00 - 17:00

nl
Steun ons Nieuwsbrief
Event

Concert: Goggles | Wunderhorn

14.05.2023

Op zondag 14 mei komt het jonge muzikale duo Goggles naar het Cultuurcentrum Mechelen. Goggles zijn percussionist Wim Pelgrims en zangeres Esther-Elisabeth Rispens. Ze verleggen voortdurend de grenzen in het hedendaagse muziek domein. Wie is eigenlijk de percussionist of de zanger? Zijn ze muzikanten of acteurs? Beïnvloed door deze vrijheid in hun uitvoeringen worden hun voorstellingen voor iedereen toegankelijk en geeft Goggles je ongetwijfeld een feel-good ervaring.

In Wunderhorn brengt Goggles haar unieke interpretatie van Des Knaben Wunderhorn. Deze titel is alom bekend door de liedcyclus van Gustav Mahler, en verwijst naar een ontzettend rijke verzameling van honderden Duitse volksteksten, samengesteld door de dichters Achim von Arnim en Clemens Brentano. Goethe schreef over deze bundel dat het voor elk huishouden en voor elk gemoed geschikt was, en hoopte dat de teksten weer tot leven zouden komen in hun gekende melodieën of ‘zo god het wil’… in nieuwe. Op zondag 14 mei komt Goethe’s wens uit. Goggles belooft een bruisende voorstelling waarbij humor, ontroering en muzikale theatraliteit centraal staan.

  • Zondag 14.05.2023, 17:00 - 18:00
  • Cultuurcentrum Mechelen, Minderbroedersgang 5
  • €14, -26 jaar: €10, Uitpas met kansentarief: €3
  • Cultuurcentrum Mechelen i.s.m. Kazerne Dossin en Vrienden van het Conservatorium
    cultuurtickets@mechelen.be
    015 29 40 00

    In 2022 was Goggles winnaar van Supernova, een wedstrijd voor beloftevolle kamermuziekensembles van Klara en diverse klassieke partners.