Museum vandaag: 09:30 - 17:00

nl
Steun ons Nieuwsbrief
Event

Kom langs tijdens de paasvakantie!

02.04.2022 - 18.04.2022

Heb je nog geen plannen voor de paasvakantie? Geen probleem, wij zorgen voor een vol programma met onze kinder- en jongerenactiviteiten. Naast het gezinsparcours over Simon Gronowski in de permanente expo, hebben we ook twee parcours in de tijdelijke expo ‘Universal Human Rights’. In het Memoriaal is er een gratis zoektocht. Tot snel!

Kinderparcours ‘Universal Human Rights’ (9 – 12 jaar)

In ‘Universal Human Rights’ gaan kinderen op stap met Alain, de alien, om het concept ‘universele mensenrechten’ te ontdekken. Ze gaan van letter naar letter totdat ze het woord UNIVERSAL vormen. Onderweg heeft Alain veel vragen.
Met behulp van leuke opdrachten en een masker vinden ze samen alle antwoorden en komen ze meer te weten over mensen- en kinderrechten.

Jongerenparcours ‘Universal Human Rights’ (vanaf 13 jaar)

Jongeren kunnen op eigen houtje door onze tijdelijke expo ‘Universal Human Rights’. Ze leren bij over het ontstaan van de mensenrechten, maar denken ook na over de functie ervan in de wereld vandaag. In dit prikkelende parcours kunnen activisten zoals Nafi Thiam, Greta Thurnberg of P!nk … niet ontbreken.

Zoektocht Memoriaal ‘Sssst… Hoor jij wat ik hoor?’ (6 – 12 jaar, gratis)

Spits je oren en kom te weten wie er in de Dossinkazerne gevangen zat tijdens WOII. Laat je leiden door de geluiden en door iemand die het oude gebouw heel goed kent. Wie aandachtig kijkt en luistert, leert zelfs een woordje Jiddisch.

Ben je leerkracht? Bezoek dan tijdens de paasvakantie gratis het museum! Op vertoon van je lerarenkaart krijg je gratis toegang voor jou en een gast. Meer info vind je hier.