Museum vandaag: 09:30 - 17:00

nl
Steun ons Nieuwsbrief
Vast aanbod

Uitstap met het gezin

Navigeer door ons aanbod voor gezinnen en maak van je bezoek aan Kazerne Dossin een onvergetelijke ervaring.

Gezinsparcours: Simon vertelt (van 8 tot 12 jaar)

Simon was elf toen hij samen met zijn moeder vanuit de Dossinkazerne werd gedeporteerd naar Auschwitz. Maar daar kwam hij nooit aan… Simon wist uit de trein te springen en te onstnappen. Het interactieve gezinsparcours ‘Simon vertelt’ stuurt kinderen samen met hun begeleiders op pad in het museum.

Zoektocht in het Memoriaal (van 8 tot 12 jaar)

Aan de hand van een herdenkingsparcours ontdek je het verhaal van duizenden Joden en Roma die vanuit Mechelen naar Auschwitz-Birkenau werden gedeporteerd. De zoektocht is uitgewerkt op kindermaat en brengt op deze bijzondere plek een verhaal van herinnering en hoop.

Elke naam telt (vanaf 9 jaar)

Doe mee met ‘Elke naam telt’ en lees samen met je kinderen een naam in. Door een naam in te lezen herdenken we samen de 25.843 slachtoffers die vanuit Kazerne Dossin zijn gedeporteerd en houden we hun herinnering levend. Zo richten we samen een monument op voor iedereen die werd vermoord.

Schatten van vlieg (vanaf 9 jaar)

Bijna 100 jaar geleden vond opa Jos een bijzonder koekje uit. Zoet, met nootjes, niet te groot, perfect voor een kinderhand en vooral overheerlijk. Maar de Tweede Wereldoorlog gooide roet in het deeg en maakte het leven van opa Jos erg moeilijk.

Ontdek zijn verhaal en proef het koekje in Kazerne Dossin.