Museum vandaag: 09:00 - 17:00

nl
Steun ons Nieuwsbrief
Vast aanbod

Rondleiding: Gids zoekt groep, Homo’s en lesbiennes in nazi-Europa

Kom je individueel, met twee of met een kleine groep naar Kazerne Dossin en wil je graag een rondleiding met gids volgen doorheen de tijdelijke expo ‘Homo’s en lesbiennes in nazi-Europa’? Dan kan je de eerste zondag van de maand aansluiten bij een rondleiding.

Het lot van homo’s en lesbiennes tijdens de Tweede Wereldoorlog werd lange tijd miskend. De overgrote meerderheid van de bevolking was niet op de hoogte. Een gids neemt je mee in dit weinig bekend stuk geschiedenis en maakt je wegwijs in de tijdsgeest en de lotgevallen van homo’s en lesbiennes in Nederland, Frankrijk, Duitsland en België gedurende het naziregime. Meer info over de tijdelijke expo ‘Homo’s en lesbiennes in nazi-Europa’ vind je hier.

De tentoonstelling loopt van 16 februari 2023 tot 10 december 2023.

Mémorial de la Shoah ontwikkelde het concept van deze tentoonstelling die onder de wetenschappelijke leiding van Florence Tamagne tot stand kwam. Deze expo vond plaats in 2021 in Parijs. Het materiaal met betrekking tot België en Nederland werd ontwikkeld en toegevoegd door Kazerne Dossin. 

 

  • Elke eerste zondag van de maand, 14:30
  • Kazerne Dossin, Museum
  • 1u30
  • Vaste prijs: volwassenen: €12, -21 jaar: €6
  • Kortingskaarten en museumpas zijn niet van toepassing op de rondleiding ‘Gids zoekt groep’.

Partners